Изводи от 1.5.2020

Стефан Калайджиев:

Тъй като на 1 май се създадоха условия за това да си кажем Нещо Ново, и да се чуем, предлагам следното.

Месец май откриваме нашето виртуално и физическо в същото време училище за управление и управленска култура.

Ще имаме лекции и обсъждания на основни теми в следните насоки.

нова държавност, нова просветлена икономика, нови икономически модели с център този на бартерно стопанство, все още неразкрит като потенциал в следващият труден период, нови финансови отношения, нямащи нищо общо с досегашните, нови отношения на маркетинг- но вижте едно трябва да проумеем.

ЧЕ В БЪДЕЩЕ НОВАТА ДЪРЖАВА НЕ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕУКИ ХОРА И ОТ АПАРАТЧИЦИ, ОТ ХОРА ИЗПЪЛНЕНИ СЪС СТАРОТО, ЩЕ СА НУЖНИ ХОРА МОЖЕШИ И ЗНАЕЩИ, НО НЕ ПРОСТО ЗНАЕЩИ ТЕЩАТА ОТ ДОСЕГАШНИТЕ УЧЕБНИЦИ НА СТАРАТА СИСТЕМА, ТРЯБВА ДА СА ЗНАЕЩИ НОВИТЕ НЕЩА

НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ СТАРОТО НА БУНИЩЕТО, НАПРОТИВ ЩЕ ВЗЕМЕМ ВСИЧКО ПОЛОЖИТЕЛНО ОТ НЕГО, НО ИМА НЕЩА КОИТО НАИСТИНА СА ИЗЦЯЛО НОВИ И ГИ ЗНАЯТ ХОРАТА НА НОВОТО ВРЕМЕ, ЗНАЯТ ГИ ХОРАТА КОИТО СА ПОДГОТВЕНИ ОТГОРЕ ИЛИ ОТВЪТРЕ, КОИТО СИ ГИ НОСЯТ У СЕБЕ СИ

тука в товма поле не може да стане лесно измамата, защото когато се опре до работещи мосели, няма как да се мине с лъжа.

Предлагам да се преподава НОВА ДЪРЖАВНОСТ, НОВА ИКОНОМИКА И НОВО ПРАВО, ТОЕСТ ТОВА ДА СА ТРИТЕ ВЪРХА НА ТРИЪГЪЛНИКА

Лекциите ще се излъчват в ефир и така ще увеличим състава на групата. могат и да се записват, като всяка една лекция се се подготвя старателно от лектора. Може да има физическа аудитория, през месец май тука на площадката на розобера. И това ще прави лекциите уникални. ще дадем някои нови моменти в новата икономика и право и най-вече държавност на света. Имаме тази възможност. Почнахме преди три години, с Мирослав и Христо Танев. Книгите за Новозаветна конституция, Балканска федерация и най-вече Новозаветна държавност, имаше една среща тука в Братя Даскалови на 2 февруари, и на нея бе възложено на някой да оформи концепцията С това се захвана Миро и книгата бе издадена от Хелиопол. Същата книга но по финанси и бартер сега се подготвя, но вече от Росица. Ето ви трасето по което можем да вървим в това ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ПО УПРАВЛЕНСКА КУЛТУРА ЗА БЪЛГАРИЯ

Изводът е, че няма ли образование и ограмотяване на населението и създаване на нови управленски кадри, нещата не могат да вървят.

Сега всички казват ще излезем на протест, но вижте на третият ден на протеста, отново ще се формира група, която ще трябва да преговаря със Статуквото и тогава то отново ще се опита да омотае и да ги похлупи като това излюпена формация. Със Статуквото не се преговаря от позицията на силата, защото самото то е Силата, то владее силата от Царството на Силата, днешното ни общество е такова, нали, следователно ние с това Статукво можем да преговаряме само от една позиция – ТЯ Е ДА МУ ПОЯСНИМ НЕГОВОТО ФИАСКО, А ТОВА Е БЕЗСПОРНО, НЕГОВИЯТ НЕИЗБЕЖЕН КРАХ, И ДА МУ ПОКАЖЕМ КАК СЪС ЗНАНИЯ ЩЕ СТАНЕ ОТСТЪПЛЕНИЕТО И ВЪЗМОЖНАТА МИРНА СМЯНА НА СИСТЕМИТЕ.

ДРУГ ПЪТ НЕ ВИЖДАМ.

СИЛОВО НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕВЗЕМЕМ ДНЕШНАТА ХУНТА.

Може със сила обаче да се покаже настъпателности упорство на народа. Тоест да им се покаже, че няма да се откаже народа от своите намерения да иска радикална промяна. Но въпросът е ПОСЛЕ!

КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ КОИТО ДА КАЖЕМ ЧЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА!

ЩЕ ИМЧАТ ЛИ НОВИТЕ ЕКСПЕРТНИ УМЕНИЯ ДА УПРАВЛЯВАТ ПО НОВОМУ?

В МОМЕНТА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ТОВА ОСВЕН ПОДГОТВЕНИТЕ ПО ВЪТРЕШЕН ПЪТ, ТОЕСТ ИМА СИ ПОДГОТВЕНИ ВЕЧЕ ХОРА И ТЯ ТРЯБВА ДА СИ ВЛЕЗАТ В ДЕЙСТВИЕ. ТОВА ДА ВИ КАЖА НЕ СА ХОРА КОИТО ОЧАКВАМЕ, НЕ СА ХОРА КОИТО СА ИЗВЕСТНИ В ОБЩЕСДТВОТО, ТОВА СА ХОРА КОИТО ПРОСТО ЩЕ НОСЯТ НОВИТЕ НЕЩА В СЕБЕ СИ. ВЕРОЯТНО ТЕ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ОТ СТУДЕНТСКИТЕ СРЕДИ, ОТ УЧЕНИЧЕСКИТЕ СРЕДИ, ОТ НЕЗАВИСИМАТА АУДИТОРИЯ НА бЪЛГАРИЯ, НО НЯМА

ДА БЪДАТ ХОРА ВИКАЩИ И ХОРА КРЯКАЩИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ. Ще бъдат хора скромни и знаещи пътя ЗАНАПРЕД.

Нашето училище което открихме снощи импровизирано през месец май ще постави едно велико начало – и то е ОБУЧЕНИЕ НА НОВИ КАДРИ ЗА НОВАТА ДЪРЖАВНОСТ

до довечера ще се опитам да ви предложа една програма от лекции и теми, свързани с това. Имаме лектори на първо време. Ще се появявт нови. И сега да отговоря на въпроса на Митко, защо този или онзи не може, от предлаганите и защо с партия въобще няма да може.

Значи това лице е подходящо само да пробие, но по нататък той няма управленски знания, има програма подобна на тази на волен, но тя отново е скроена в лоното на Системата, това са отново общи приказки и нищо ново няма там. Няма я НОВМАТА ДЪРЖАВНОСТ!

Нали ме чухте! Новата държавност не могат да я изкажат хора от старото. И Волен бе перфектен в нови изкаци, но само до тука, няма съдържание вътре. Да не говорима другите апаратчици, те въобще пък нямат мислене, тоест не могат да направят нищичко без да им се каже отвън.

Знанията за наовата държавност ще бъдат дадени от хора като нашата група.

След като стигнахме до тази книжка за Концептуален поглед, и след като говорим за Нова държавност, мисля, че разбирате, че нещата са сериозни. който е казал това, ще каже и следващото.

И така аз ще предложа на днешната среща довечера една програма от лекции и вие ще ви моля, да добавите някои нови неща от всеки от вас.

Ще има физически лекции от 17 часа да кажем до 21 часа, за тези които дойдат тука на площадката, но ще има и начин на записване на лекциите и излъчване заедно с обсъждане. целта е на тази прощадка да създадем новите модели, а това може да стане САМО КОГАТО ИМА КОНСТРУКТИМЕН СЪЗИДАТЕЛН ПОДХОД.

Последното е трудно постижимо. Изводът е, който трябва да поднесем на нашите сънародници е, че прости хора не могат повече да управляват сложни сситеми като държавността. Не може повече да се продължава с това предъвкване на старите лъжи на поритикономията. След Маркс в тази област има само икономикс, и хрематистика, и поради това няма как да има Съзидателен модел на общество. това е икономика, на Консуматорско общество.

И всичките инструменти на този модел, включая лихварство, банки, и също така данъкоплащане, те са неправилно изградени, на погрешна основа. няма защо да си губим времето да газим в тази кал при положение, че имаме разралботен нов механизъм на нова държавност. Просто ще трябва да я изправим на крака. на нас българите ни е дадено това право. то е висока отговорност. И нома ще то направим точно ние. Да, точно ние. ще дойдат повтарям нови хора. Търпение.

Старите фигури сами ще се оттеглят, те просто ще разберат своята непригондност, но за да стане това ние трябва да разработим новите модели, и да ги обясним като ги предадем разбираемо на народа ни. Трябва дасе говори просто и ясно, без усуквания и сложни изрази. Вижте го как говори апаратчика Горанов, той е като биоробот. А нима ние това искаме. Не разбира се. ние ще създадем нови няколко фигури, които ще могат да мислят. Апаратчиците сами ще отпаднат. хора които сега напират да вземмат властта, те вътрешно си знаят, че могат до нтука, по нататък, те си знаят, че отновмо ще трябва да преговарят със Статуквото. докато ние не искаме това. ние ще кажем на Статуквото какво да прави. това е генералната разлика. затова и имам съмнания относно Костадин. Дано този човек да е прочел повечеот фундаменталаната книга на константин Петров, която все пак играе роля за да обясни, че старата система е изцяло на Робовлазелеца и изцяло от него дътворена, и като такава с нея флирт не се прави. Просто трябва да се подмени.

Все пак през месец май ще бъде началото. Успех на всички!

И накрая да кажа още нещо, че в този наш модел, и ли грепа, няма да има лидерски никакъв състав, нямада има председатели, но ще има изготвяне на кадри за концептуално управление на държавата. А това както ви е ясно, не може да стане от потънали в егото си люде, може да се осъществи от хора, които нямат желание за себе изява и просто искат да помагат и да служат. Има ли в един човек жажда за власт и контрол, това вече е знак за внимание от наша страна. С такива хора трябва да се внимава и да не им се дават някои познания от типа на вътрешните. Служене ще бъде мотото на групата. Служене на Бог Отец! А не просто Служене на Системата. И освен това да добавя, че Само обединението в бога прави Силата. Иначе обединяване на глупаци вие виждате как се формира Гробарската партия. Или всяка една поредна партия, но няма ли в нейния път, Служене на Бога, тя е обречена на кратковременнно подскачане и затихване. Ние тука създаваме нещо дългосрочно. България 2020 Майска програма.

моля специално Димитър Богданов или митко да потърси връзка с Калоян Методиев. Той би трявало да е още в Лондон защото е там семейството му.

Тоест ще разширяваме групата с хора, които са възможни за обучението на новата държавност. Не се безпокойте приятели, Отгоре ще ни помогнат, всичко е предписано, и ще дойде ден, когато сами ще се молят за тази информация и нови познания.

Системата днешната е изключително притисната, тя се намира в безизходица, и това което апаратчиците не знаят, е че тя е в демонтаж. Но този демонтаж не може да се оповести, ако няма открито представяне на новите елементи.